Burrito’s met chili con carne
4 augustus 2011
Wat eten we vandaag? Mexicaans smullen
Wat eten we vandaag? Mexicaans smullen
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
2 uien
1 grote rode paprika
3 el olie
1 teen knoflook
1 el bruine suiker
500 g rundergehakt
1 tl chilipoeder
1 blik kidney bonen (400 g)
1 blikje tomatenpuree
1/2 dl rode wijn
4 grote tortilla’s
4 el crème fraîche (125 ml)
150 g geraspte belegen kaas
Aan de slag!
· Verwarm de oven voor op 175°C · Pel de uien en snipper ze grof · Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes · Verhit 2 el olie en fruit de uien ca. 2 minuten · Pel de knoflook en pers hem erboven uit · Voeg de paprika toe en bak deze al omscheppend in ca. 3 minuten knapperig gaar · Roer de suiker erdoor · Voeg het gehakt met de chilipoeder toe en bak het geheel ca. 5 minuten · Giet de bonen af en schep deze door het gehaktmengsel · Roer de tomatenpuree en rode wijn erdoor en breng de chili op smaak met zout en peper · Spreid de tortilla’s uit op het aanrecht · Bestrijk elke tortilla met 1 el crème fraîche · Schep de chili op het midden van de tortilla’s en strooi er de helft van de kaas over · Rol ze voorzichtig op (dit is een burrito) Vet een rechthoekige ovenschaal in met de rest van de olie · Leg de burrito’s naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi ze met de rest van de kaas · Verwarm de burrito’s ca. 10 minuten in het midden van de oven en laat de kaas smelten.
Lekker met een groene salade en tortillachips.
Tip: een extra pittige chili maak je door een vers fijngesneden rood pepertje aan het gehaktmengsel toe te voegen.
Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.