Recept voor carrot cake eierkoeken van Laura’s Bakery
13 oktober 2020
Begin dit jaar maakte ik voor het eerst deze carrot cake eierkoeken en sindsdien zijn ze al vaak uit mijn keuken gekomen. Heerlijk vind ik ze! Een perfect tussendoortje dat ik echt iedere dag zou kunnen eten.
Voor 10-12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 10 minuten
Ingrediënten
• 2 eieren
• 25 g suiker
• 1 tl vanille-extract
• 50 g bloem
• 50 g amandelmeel
• 25 g havermout
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl kaneel
• 0,5 tl nootmuskaat
• 0,25 tl gember
• 0,25 tl kruidnagel
• 50 g fijngeraspte wortel
• 25 g fijngehakte walnoten
Extra nodig: bakplaat met bakpapier
Ook lekker: Recept voor speculoos cake van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Klop de eieren en suiker in een kom in enkele minuten goed luchtig. Giet er daarna het vanille-extract bij. In een andere kom roer je de rest van de ingrediënten door elkaar.
2. Voeg het droge mengsel toe aan de andere kom en spatel rustig door elkaar tot alle droge ingrediënten zijn opgenomen. Zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft.
3. Met een eetlepel schep je hoopjes beslag op de bakplaat. Ze lopen nauwelijks uit, dus je zou ze eventueel iets platter kunnen maken. Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Bewaren: 4-5 dagen goed verpakt en buiten de koelkast houdbaar.
Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft