Placeholder

Chocolade-dadelcroissants met hazelnoten

Verwennerij in het weekend! De zoete dadels en chocola maken deze croissants onweerstaanbaar!

Verwennerij in het weekend! De zoete dadels en chocola maken deze croissants onweerstaanbaar!

Hapje/ontbijt voor 6 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 75 g melkchocolade met hazelnoten
  • 8 dadels, pitten verwijderd
  • 1 blikje croissantdeeg
  • losgeklopt ei, om te bestrijken.

Extra: keukenmachine, bakpapier.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Hak in de keukenmachine de chocolade en dadels fijn.
  3. Kneed het mengsel tot een bal.
  4. Verdeel de bal in 6 porties en vorm hier kleine worstjes van.
  5. Maak het blikje croissantdeeg open volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Rol het deeg uit en verdeel in 6 driehoeken.
  7. Leg op de brede kant van elke driehoek deeg een dadelworstje.
  8. Rol het deeg tot croissants op en draai de punten goed dicht.
  9. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  10. Bestrijk de croissants met geklopt ei.
  11. Bak ze 10-14 minuten in de oven goudbruin en gaar.
  12. Laat tot lauwwarm afkoelen.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Petrowski.