Chocolade-dadelcroissants met hazelnoten
4 augustus 2011
Verwennerij in het weekend! De zoete dadels en chocola maken deze croissants onweerstaanbaar!
Verwennerij in het weekend! De zoete dadels en chocola maken deze croissants onweerstaanbaar!
Hapje/ontbijt voor 6 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 75 g melkchocolade met hazelnoten
- 8 dadels, pitten verwijderd
- 1 blikje croissantdeeg
- losgeklopt ei, om te bestrijken.
Extra: keukenmachine, bakpapier.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Hak in de keukenmachine de chocolade en dadels fijn.
- Kneed het mengsel tot een bal.
- Verdeel de bal in 6 porties en vorm hier kleine worstjes van.
- Maak het blikje croissantdeeg open volgens de gebruiksaanwijzing.
- Rol het deeg uit en verdeel in 6 driehoeken.
- Leg op de brede kant van elke driehoek deeg een dadelworstje.
- Rol het deeg tot croissants op en draai de punten goed dicht.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk de croissants met geklopt ei.
- Bak ze 10-14 minuten in de oven goudbruin en gaar.
- Laat tot lauwwarm afkoelen.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Petrowski.