Chocolade toetje
27 september 2015
Comfort food is troost eten en onwijs lekker. Ook dit heerlijke chocolade toetje. Je kunt het heel makkelijk maken, maar let er wel op dat het een nachtje in de koelkast moet staan.
Comfort food is troost eten en onwijs lekker. Ook dit heerlijke chocolade toetje.
Je kunt het heel makkelijk maken, maar let er wel op dat het een nachtje in de koelkast moet staan.
Ingrediënten:
Voor de vulling:
-84 g instant vanillepudding
-84 ml melk
-225 ml slagroom, opgeklopt
-1 pak biscuits
Voor de topping:
-75 g cacaopoeder
-225 g suiker
-50 ml melk
-110 g boter
-1 tl vanille
Extra nodig: schaal (22×33)
Aan de slag:
Meng de vanillepudding, melk en slagroom met elkaar. Leg een laag biscuits op de bodem van de schaal. Giet de helft van het puddingmengsel over de biscuits. Leg hier overheen nog een laag biscuits. Giet daarover de andere helft van het puddingmengsel. Leg als laatste daarover nog een laag biscuits.
Breng de cacao, suiker en melk aan de kook. Laat het 1 minuut koken en roer het goed door. Haal het van het vuur en laat het een paar minuten afkoelen. Voeg nu de boter en vanille toe en roer het totdat de boter is gesmolten. Giet nu het chocolademengsel over de bovenste laag van de biscuits heen. Om ervoor te zorgen dat alles goed en stevig blijft, kan je het voor een nachtje in de koelkast zetten om op te stijven.
Wil jij nog meer inspiratie voor heerlijke gerechten? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterest pagina.