Recept voor chocolate chip havermout koekjes van Laura’s Bakery
27 juni 2019
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: chocolate chip havermout koekjes.
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. En die is natuurlijk niet compleet zonder recept. Deze week: chocolate chip havermout koekjes.
Recept voor 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 12-15 minuten
Ingrediënten
• 30 g ongezouten roomboter
• 50 g fijne kristalsuiker
• 50 g lichtbruine basterdsuiker
• 1 ei
• 1 tl vanille-extract
• 100 g bloem
• 65 g havermout
• 1 tl bakpoeder
• 50 g chocolate chips, melk of puur
• Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat.
Ook lekker: rocky road fudge van Laura’s Bakery
Aan de slag
1. Doe boter en beide soorten suiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en het vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
2. Bloem, havermout, bakpoeder en zout voeg je tegelijk toe, kneed tot er een stevig en ietwat plakkerig deeg ontstaat.
3. Maak balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat, druk ze eventueel iets platter.
4. Bak de koekjes in 12-15 minuten op 190 graden (boven- en onderwarmte) of tot de randen goudbruin kleuren.
Ook leuk: chocolade smelten en drizzelen over de koekjes
Bewaren: in een afgesloten verpakking 1-2 weken
Probeer ook eens de gevulde koeken van Laura’s Bakery