Canva1 2022 03 22t172410.673

Recept voor citroen-maanzaadcake van Laura’s Bakery

Ik vind het heerlijk om met de seizoenen mee te bakken. En omdat het lente is, bakte ik dit keer een frisse citroen-maanzaadcake.

Voor 12 plakken cake
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 55 minuten

Ingrediënten:

• 200 g bloem
• 175 g witte basterdsuiker
• 2 tl bakpoeder
• snuf zout
• rasp van 2 citroenen
• 10 g maanzaad
• 175 ml yoghurt
• 3 eieren
• 1 tl vanille-extract
• 100 ml zonnebloemolie

Aan de slag

1. Neem twee kommen. In de eerste doe je de bloem, suiker, bakpoeder, zout, citroenrasp en maanzaad. Meng met een spatel. In de tweede kom meng je de yoghurt, eieren, vanille-extract en zonnebloemolie.
2. Meng de natte ingrediënten met een garde door de kom met het bloemmengsel. Gebruik een spatel om er een egaal beslag van te maken: zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen, is het goed.
3. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en in bak 50-55 minuten gaar op 175°C (boven- en onderwarmte). 4. Als de cake is afgekoeld, kun je hem met wat poedersuiker of met glazuur versieren.

Tip: zelf glazuur maken? Meng dan 2-3 el citroensap en 100 gram poedersuiker. Het moet dik, maar schenkbaar zijn.

Bewaren: verpak de cake in aluminiumfolie, dan blijft hij buiten de koelkast zeker 4-5 dagen goed.