Citroentaart met granaatappel
4 augustus 2011
Friszuur met een spannende ‘bite’ door de garanaatappelpitjes.
Friszuur met een spannende ‘bite’ door de garanaatappelpitjes.
Taart voor 8 personen.
Boodschappenlijstje
Voor de bodem:
• 250 g bloem
• 75 g suiker
• 125 g koude boter, in blokjes
• 1 el koekkruiden
• 1-2 el koude melk
Voor de vulling:
• 4 eieren
• 150 g suiker
• geraspte schil (alleen het geel) van 1 biologische citroen
• 150 ml citroensap
• 200 ml slagroom
• 100 g granaatappelpitten, om te garneren
Extra: keukenmachine; ingevette lage ronde taartvorm (doorsnee 26 cm).
Aan de slag!
* Meng in een keukenmachine de bloem, suiker, boter en koekkruiden tot fijn kruim * Voeg de melk toe en laat de machine kort draaien tot je een vast deeg hebt * Kneed het tot een bal en snijd het in dunne plakken * Beleg de taartbodem met het deeg * Druk goed aan zodat bodem en rand ermee zijn bedekt * Dek de bodem af met plasticfolie en zet minimaal 30 minuten in de vriezer (zo zakken de zijkanten tijdens het blindbakken niet in) * Verwarm de oven voor op 175°C * Verwijder folie en zet de taartvorm direct vanuit de vriezer in de oven * Bak de bodem ca. 15 minuten * Meng intussen in een schenkkan de eieren met de suiker, het citroenraspsel en -sap en de slagroom * Klop goed door * Schenk het mengsel in de taartbodem terwijl de bodem in de oven staat * Bak ca. 25 minuten tot de vulling is gestold, maar in het midden nog een beetje zacht is * Haal uit de oven en laat afkoelen * Strooi er de granaatappelpitten over *
Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus 30 minuten vriezen en ca. 25 minuten bakken.
Idee: Met een ronde taartvorm met uitneembare bodem krijg je deze taart goed en mooi uit zijn vorm.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Nijhof, Studio Bazar, Ikea.