Cordon bleu op z’n Frans
16 juni 2015
Kip met een heerlijk knapperig randje.
Kip met een heerlijk knapperig randje.
Hoofdgrecht voor vier personen.
2 kipfilets
2 plakjes slagersham, gehalveerd
2 plakjes jonge kaas, gehalveerd
2 eieren, losgeklopt
100 g paneermeel
3 el olijfolie
Extra nodig: 4 cocktailprikkers
Snijd de kipfilets als een boek open. Leg de ham en de kaas op een helft, klap weer dicht en steek vast met een cocktailprikker. Haal de kip door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer voor een extra krokant korstje. Verhit in een koekepan de olijfolie. Bak de cordon bleus in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Lekker met krieltjes met zeezout en ratatouille.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.