Courgette-bonensalade met kip
4 augustus 2011
Een frisse, makkelijke, magere én gezonde zomersalade.
Een frisse, makkelijke, magere én gezonde zomersalade.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijst
- 1 courgette
- 2 kipfilets
- sap van 1 citroen
- 2 tl gedroogde oregano
- 4 el magere kwark
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 blik witte reuzebonen, uitgelekt
- 15 g dille, grof gehakt
extra nodig: grillpan
Aan de slag:
- Schenk de helft van het citroensap in een schaal en meng er de oregano door.
- Leg de kipfilets erin en laat ze een uur marineren.
- Schaaf of snijd de courgette in plakjes of lange linten.
- Leg ze in een schaal en schenk er kokend water op.
- Laat de courgettelinten 2 minuten staan en giet ze af.
- Meng in een kom de kwark met de olie, 1 el citroensap en de knoflook.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng in een schaal de courgette met de bonen, dille en kwarkdressing.
- Verwarm de grilpan goed voor.
- Bestrijk de kipfilets dun met olie en gril ze ca. 4 minuten per kant tot ze bruin en gaar zijn.
- Strooi er zout en peper naar smaak over, snijd ze in plakjes en leg ze op de salade.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst.