Couscous met geroosterde knoflooktomaten
4 augustus 2011
Noord-Afrikaanse lekkernij!
Noord-Afrikaanse lekkernij!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Voor de tomaten:
6 (roma)tomaten
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el fijngehakte verse tijm.
Voor de couscous:
300 g couscous
500 ml warme groentebouillon
1 venkelknol
1 el olie
1 ui, gesnipperd
sap van een halve citroen
100 g zachte geitenkaas
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C * Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkanten naar boven in een ovenschaal * Strooi er zout en versgemalen peper naar smaak over * Verdeel er de knoflook en tijm over * Rooster de tomaten ca. 25 minuten in de oven * Wel intussen de couscous ca. 8 minuten in de warme bouillon * Snijd de venkelknol doormidden en verwijder de harde kern * Snijd het vruchtvlees in dunne repen * Verwarm de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui minuut * Voeg de venkel toe en bak 3-4 minuten mee * Voeg de couscous toe en bak alles nog 2 minuten * Breng op smaak met citroensap, zout en peper * Verdeel de couscous over borden en leg er de tomaten op * Brokkel er de geitenkaas over.
Serveer met een rucolasalade.
Bereidingstijd: ca. 40 minuten, inclusief roosteren.
Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Petrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.