Dit zijn de lekkerste couscous variaties met 5 ingrediënten
14 maart 2018
Couscous, afkomstig uit Noord-Afrika, is een simpel, snel én lekker gerecht. Je kunt er eindeloos mee combineren. In dit artikel delen we drie verschillende variaties.
Couscous, afkomstig uit Noord-Afrika, is een simpel, snel én lekker gerecht. Je kunt er eindeloos mee combineren. In dit artikel delen we drie verschillende variaties.
Over couscous
Couscous is een korrelige pasta en komt oorspronkelijk uit Marokko. Inmiddels is het gerecht ook in Nederland heel bekend en zijn er al heel wat variaties bedacht. De pastasoort is erg gezond en bestaat uit durumtarwe. Volgens het Voedingscentrum is couscous een gezonde basis voor een maaltijd, omdat het vezels, vitamines (B en E), mineralen en koolhydraten bevat. Maak per persoon 75 gram klaar voor de juiste hoeveelheid voedingsstoffen.
Zo bereid je het
Maak de couscous klaar volgens de verpakking. Het is altijd extra lekker om een bouillonblokje toe te voegen aan je couscous én wat peper, zout en olijfolie.
Onderstaande variaties zijn voor twee personen
Variatie 1. Zoete aardappel, avocado en komijn
Deze variatie vonden we zelf erg verrassend. De zoete aardappel past er prima bij en zorgt voor een verzadigd gevoel.
– 2 zoete aardappels
– 2 avocado’s
– Komijnpoeder
– Paprikapoeder
– Halve citroen
Snijd de aardappels in blokjes en meng in een kom met olijfolie. Voeg kruiden toe naar smaak met paprikapoeder en komijnpoeder. Laat in de oven zacht worden voor ongeveer een half uur. Ontpit de avocado’s, snijd in plakjes en voeg toe aan de couscous. Voeg ook de aardappelblokjes toe aan de couscous. Knijp de halve citroen uit over de couscous en roer even goed door. De hoeveelheid citroensap is naar smaak.
Probeer ook eens deze couscous met geroosterde groenten
Variatie 2. Gegrilde paprika
Deze variant smaakt extra heerlijk als je verse feta en olijven koopt.
– 2 paprika’s
– Blokjes feta
– Groene olijven (ontpit)
– Halve citroen
– 1 el ras el hanout (samenstelling van Marrokaanse kruiden)
Schep de ras el hanout door de couscous. Snijd de twee paprika’s in reepjes en verwarm de grillpan met wat olijfolie. Meng in een kommetje olijfolie en citroensap. Leg de reepjes paprika in de pan en bestrijk met het mengsel van olie en citroensap. Verdeel blokjes feta en de olijven over de couscous en schep door. Laat de reepjes paprika uitlekken op een keukenpapiertje. Roer de paprika vervolgens door de couscous.
Variatie 3. Gehakt en groenten
Deze variant is vooral erg lekker als avondeten.
– 150 g rundergehakt
– Gehaktkruiden
– Zongedroogde tomaatjes
– 1 komkommer
– 75 g gemengde sla
Rul het gehakt en voeg de gehaktkruiden toe. Snijd de komkommer en zongedroogde tomaatjes in reepjes en roer samen met de gemende sla door de couscous. Meng de couscous vervolgens ook met het gehakt.
Neem ook eens een couscoussalade als lunch mee naar je werk