Zo maak je zelf een crompouce: een tompouce en croissant ineen
5 oktober 2023
Misschien heb je het wel voorbij zien komen op social media: de crompouce, een tompouce en croissant ineen. Het ziet er niet alleen lekker uit, maar is ook nog eens makkelijk om zelf te maken.
Crompouce maken
De crompouce is te koop bij Bakker van Maanen. Geen filiaal bij jou in de buurt? Niet getreurd, want als je zin hebt in een croissant gevuld met banketbakkersroom die is afgetopt met heerlijke ruby chocolade, kun je die ook eenvoudig zelf maken.
Jumbo heeft op TikTok een handig filmpje gedeeld met de ingrediënten en een stappenplan om je eigen crompouce te maken. Bekijk het filmpje hieronder.
@jumbo.tiktok Lotte laat zien hoe je makkelijk en snel deze heerlijke crompoucen maakt! #crompouce #croissant #tompouce ♬ original sound – Jumbo Supermarkten
Stappenplan
Allereerst is het belangrijk om de ingrediënten in huis te halen. Zo heb je croissants nodig, Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom, 500 ml halfvolle melk en ruby chocolade. Heb je alle ingrediënten? Dan kun je aan de slag gaan.
- Bak de croissants af als dat nog niet is gedaan en laat afkoelen.
- Smelt ondertussen de ruby chocolade au bain marie, of voorzichtig in de magnetron.
- Maak vervolgens de banketbakkersroom volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de croissaints doormidden en dip vervolgens de bovenkant in de chocolade.
- Laat de chocolade een halfuurtje uitharden in de koelkast.
- Vul de croissants tot slot met de banketbakkersroom, et voilà: je eigen crompouce.
Vriendin’s favoriet
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je in de Bakbijbel stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en citrusschilletjes konfijten. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten á la Rutger. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
Bakbijbel
Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.
Foto: Bakker van Maanen