De 3 lekkerste fruitcocktails
7 augustus 2015
Op een heerlijke warme zomerdag is het natuurlijk hartstikke fijn om verfrissende drankjes te kunnen drinken. Vriendin heeft voor jouw de 3 lekkerste fruitcocktails op een rijtje gezet om nog meer van de zomer te kunnen genieten. Ga gelijk aan de slag met je vriendinnen!
Op een heerlijke warme zomerdag is het natuurlijk hartstikke fijn om verfrissende drankjes te kunnen drinken. Vriendin heeft voor jouw de 3 lekkerste fruitcocktails op een rijtje gezet om nog meer van de zomer te kunnen genieten. Ga gelijk aan de slag met je vriendinnen!
1. Lava flow cocktail
Voor vier glazen
Ingrediënten:
-100 ml Malibu
-100 ml Bacardi
-150 gram bevroren aardbeien
-100 ml ananassap
-100 ml crème van kokosnoot
-450 gram gemalen ijs
-Verse ananas partjes, voor de garnering
Extra nodig:
-Blender
Aan de slag!
Mix de Malibu, Bacardi en aardbeien tot een puree in de blender. Schenk de puree in een andere kom. Meng nu de ananassap, crème van kokosnoot en het gemalen ijs tot een gladde massa in de blender. Verdeel het aardbeienmengsel over 4 glazen en verdeel hieroverheen het ananasmengsel. Garneer met een partje ananas en serveer het direct!
2. Komkommer lime margarita
Voor vier glazen
Ingrediënten:
-2 komkommers, geschild
–140 ml tequila
–140 ml limoensap
–600 gram ijsklontjes
Extra nodig:
-Blender
-Fijne zeef
Aan de slag!
Maal de 2 komkommers in een blender totdat het een dikke sap is geworden. Scheid de pulp van het sap door het door een fijne zeef boven een kom of maatbeker te halen. Duw met een lepel of spatel op het pulp zodat al het sap uit de pulp wordt geperst.
Verdeel de ijsklontjes, tequila, limoensap en komkommer sap over 4 glazen. Garneer met een schijfje komkommer of limoen.
3. Bramen prosecco cocktail
Voor vier glazen
Ingrediënten:
–70 gram bramen, plus 8 voor de garnering
–70 ml water
–70 gram suiker
–1 fles prosecco
–4 stokjes tijm
Aan de slag!
Breng in een klein steelpannetje de bramen, water en suiker aan de kook. Zet het vuur laag en laat het nog 10 minuten door koken. Vergeet niet om ondertussen goed te roeren en zorg ervoor dat de bramen fijn zijn. Laat de siroop afkoelen.
Schenk 2 eetlepels van de bramensiroop in elk glas. Schenk hier de prosecco overheen. Om het af te maken kun je er een takje tijm en 2 bramen in leggen.