De lekkerste guacamole met warme quesadillas
4 augustus 2011
Zin om vrijdagmiddag niet zo uitgebreid te koken, maar lekker te snacken en te borrelen om het weekend in te luiden? Deze quesadillas zijn daarvoor ideaal.
Zin om vrijdagmiddag niet zo uitgebreid te koken, maar lekker te snacken en te borrelen om het weekend in te luiden? Deze quesadillas zijn daarvoor ideaal.
Voor 12 puntjes
Boodschappenlijstje:
Voor de guacamole:
- 2 tomaten
- 2 rijpe avocado’s, geschild en pit verwijderd
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 3 el fijngesneden koriander
- sap van een 1 limoen.
Voor de quesadillas:
- 3 bollen (buffel)mozzarella, in plakjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 4 zachte bloemtortillas
Aan de slag!
- Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze 30 seconden onder in een kom met kokend heet water tot de velletjes loslaten.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Prak in een lage schaal met een vork of pureestamper de avocado met de tomaat, rode peper, ui, koriander en het limoensap fijn.
- Breng op smaak met wat zout. Zet even apart.
- Verdeel de mozzarella en ringen rode ui over 2 tortillas.
- Strooi er zout en peper over.
- Leg de overige tortillas erop.
- Wrijf twee koekenpannen dun in met olie.
- Verwarm in elke pan een tortilla 3-5 minuten op een zacht vuur tot de kaas is gesmolten
- Keer de tortilla’s halverwege
- Snijd de quesadillas elk in 6 punten
- Leg ze op een schaal en serveer met de quacamole.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Klevering, Nijhof en Studio bazar.