Placeholder

Dinsdag: vispakketje met prei en sojasaus

Vanaf deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag een lekkere slanke dinsdag met een vispakketje met prei en sojasaus.

Vanaf deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag een lekkere slanke dinsdag met een vispakketje met prei en sojasaus.

Ingrediënten:
-1 citroen, gehalveerd
200 g prei, in ringetjes
-500 g witte 
visfilet (zoals kabeljauw of pangasius), in 4 gelijke stukken
-4 el Japanse sojasaus
1 el sesamolie
-500 g winterwortelen, 
geschild
-2 el (wok)olie
-1 stukje 
gemberwortel, gehakt
-200 g taugé
2 el fijngehakte koriander of peterselie

Extra nodig: 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie

Aan de slag:
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Snijd de ene helft van de citroen in plakjes en pers de andere helft uit. Verdeel de prei over de vellen bakpapier. Leg de vis erop. Roer de sojasaus en sesamolie door elkaar en verdeel dit over de vis. Verdeel de plakjes citroen erover en vouw het bakpapier of de folie tot pakketjes dicht. Bak de pakketjes op een bakplaat in de oven in ca. 20 minuten gaar. Schil intussen de winterwortelen en schaaf ze met de keukenmachine of dunschiller in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de gemberwortel en wortel 3 minuten. Voeg het citroensap toe en stoof de wortel beetgaar. Schep de taugé erdoor en verwarm even mee. Verdeel de vispakketjes over 4 borden en vouw ze open. Serveer met de groenten en bestrooi met koriander of peterselie. Lekker met (zilvervlies)rijst.

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 20 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.