Doperwtensoep met rookvleesstengels
25 maart 2015
Maak eens dit soepje van tuinerwten en knolselderij. Lekker met rookvleesstengels.
Maak eens dit soepje van tuinerwten en knolselderij. Lekker met rookvleesstengels.
Hoofdgerecht, 4 personen:
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g knolselderij
- 1 pak tuinerwten (diepvries, 450 g)
- 1 liter rundvleesbouillon (van tablet)
- 8 plakken rookvlees
- 8 soepstengels
- 1 bekertje zure room (125 ml)
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
Aan de slag:
- Verhit de olie in een ruime (soep)pan en bak de ui ca. 5 minuten.
- Voeg de knolselderij, tuinerwten en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Kook de soep zachtjes 15 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Wikkel de rookvlees om de soepstengels.
- Schep de soep in 4 kommen en serveer met de zure room, bieslook en rookvleesstengels.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v.Dille & kamille Rice Studio Bazar Zara-home Portazul