Driekleurenpizza
4 augustus 2011
Wat eten we vandaag? De vlag van Italië op tafel. Buon appetito!
Wat eten we vandaag? De vlag van Italië op tafel. Buon appetito!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
1 pak mix voor pizzabodem (450 g)
bloem om te bestuiven
8 el Italiaanse tomatensaus (kant-en-klaar)
1 kleine rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
1 kleine courgette, in plakjes
1 bol mozzarella, in blokjes
75 g geraspte, pittige kaas
1 tomaat, in blokjes
handje verse basilicum
Extra nodig: groot bakblik (30 x 40 cm)
Aan de slag!
*Verwarm de oven voor op 225ºC *Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking *Houd 2 kleine stukje deeg apart en rol ze uit tot lange dunne repen, waarmee je straks de vlakverdeling op de pizza maakt *Rol de rest van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot het de grootte heeft van de bakplaat *Beleg de bakplaat ermee *Verdeel met de repen deeg de pizza in drie gelijke vlakken *Bestrijk het linker- en rechtervlak met de tomatensaus *Beleg het linkervlak met de repen paprika *Beleg het rechtervlak met de plakjes courgette *Verdeel de mozzarella over het middelste vlak *Strooi de geraspte kaas over de hele pizza *Bak de pizza in ca. 15 minuten gaar en goudbruin *Verdeel de blokjes tomaat over het deel met de paprika en de basilicum over het deel met courgette.
Recepten: Tal Maes. Productie: Priscilla de Leeuw. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.