Placeholder

Dumplings met verschillende soorten vulling

In Vriendin 11 vind je heerlijke supersnacks waaronder de smakelijke dumplings. Dimsum maak je het makkelijkst van wontonvelletjes. Die zijn er om te stomen en te frituren. Zoek naar de ronde wontonvelletjes, ook wel gyozavelletjes genoemd. Wil je een lekkere vulling maken? We hebben 3 recepten online gezet.

In Vriendin 11 vind je heerlijke supersnacks waaronder de smakelijke dumplings. Dimsum maak je het makkelijkst van wontonvelletjes. Die zijn er om te stomen en te frituren. Zoek naar de ronde wontonvelletjes, ook wel gyozavelletjes genoemd. Wil je een lekkere vulling maken? We hebben 3 recepten online gezet.

Stomen of frituren?
Frituur je dimsum in plantaardige olie van 180ºC. Om te stomen zet je een stoommand in een pan met een laagje kokend water en een deksel erop. Tip: leg een velletje bakpapier onderin de stoommand, zo voorkom je dat de dumplings aan de mand gaan kleven.

Siu Mai: dumplings met varkensvlees
Voor circa 20 stuks

Ingrediënten: 1 sjalotje • 100 g kool • 1 teentje knoflook • 1 cm gemberwortel • 1 el olie • 250 g half-om-halfgehakt • 1 tl vijfkruidenpoeder • 20 gyozavelletjes (stoom of frituur)

Hak het sjalotje fijn en snijd de kool in flinterdunne reepjes. Pers de knoflook uit en rasp de gemberwortel. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 3 minuten rul. Voeg de kool, gember en knoflook toe en bak een paar minuten mee tot de kool zacht is. Breng op smaak met het vijfkruidenpoeder, peper en zout. Schep in een kom en laat afkoelen. Vul de deegvelletjes en stoom of frituur ze zo’n 5 minuten.

Bereidingstijd: 45 minuten

Har Gau: dumplings met garnalen
Voor circa 20 stuks

Ingrediënten: 200 g garnalen • 1 bosje bosuitjes • 1 cm gemberwortel • 1 teentje knoflook • 1 el sojasaus • 1 tl sesamolie • ½ tl suiker • 20 gyozavelletjes (stoom of frituur) • zoete chilisaus

Hak de garnalen fijn en snijd de bosuitjes in ringetjes. Rasp de gember en pers de knoflook. Meng de garnalen, ui, gember en knoflook in een kom en breng op smaak met de sojasaus, sesamolie en suiker.

Vul de deegvelletjes met de vulling en stoom of frituur ze zo’n 5 minuten. Serveer met chilisaus.

Bereidingstijd: 45 minuten

Bamboe: dumplings met bamboescheuten
Voor 20 stuks

Ingrediënten: 1 klein blikje bamboescheuten • 100 g shiitake • 1 teentje knoflook • 1 cm gemberwortel • 1 el olie • ½ tl gemalen chilivlokken • 1 el ketjap manis • 20 gyozavelletjes (stoom of frituur) • 100 ml hoisinsaus

Hak de bamboescheuten en shiitake klein. Pers het teentje knoflook en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitake zo’n 2 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak een minuutje mee. Roer de bamboescheuten, chili en ketjap erdoor en schep alles in een kom. Vul de deegvelletjes en stoom of frituur ze zo’n 5 minuten. Serveer ze met warme hoisinsaus.

Bereidingstijd: 45 minuten

Meer supersnacks maken? In Vriendin 11 (nu in de winkels) vind je de heerlijkste recepten.