Placeholder

Recept voor een broodje tonijnburger

Burgers zijn altijd een succes: ’s middags of ’s avonds. En dit broodje tonijnburger staat ook nog eens binnen no time op tafel.

Burgers zijn altijd een succes: ’s middags of ’s avonds. En dit broodje tonijnburger staat ook nog eens binnen no time op tafel.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

• 2 blikjes tonijn op water (blikje á 150 g) *
• 1 citroen
• ½ rode ui
• handje verse peterselie
• handje verse bieslook
• 2 eiwitten
• 2 handjes panko
• 4 broodjes
• 50 g rucola
• ¼ komkommer
• 1 el mayonaise
• 1½ el Griekse yoghurt

Liever vegetarisch? Probeer dan eens een courgetteburger

Aan de slag

1. Laat de tonijn goed uitlekken en doe in een kom. Rasp de citroen en snipper de ui, hak de peterselie en bieslook fijn. Voeg de ui, de helft van de citroenrasp, peterselie en bieslook toe aan de tonijn. Voeg de 2 eiwitten eraan toe met de panko en meng. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan nog wat extra panko toe.
2. Vorm er 4 burgers van en grill of bak de burgers in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin. Rooster of bak ondertussen de broodjes en was de rucola en snijd de komkommer in plakken.
3. Maak een sausje van de mayonaise en Griekse yoghurt en de overgebleven citroenrasp. Beleg de broodjes met de rucola, komkommer, de tonijnburger en een klodder saus.

Serveertip: leuk om een touwtje of lintje om het broodje te strikken.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Lynn van Woudenbergh. Styling, receptuur en foodstyling: Iris van Woudenbergh.

Ook lekker: een tonijnpizza met Italiaanse groenten