Placeholder

Entrecôte met chiliboter

De wijnmarinade maakt de entrecotes heerlijk sappig en vol van smaak. Dit gerecht is ook superlekker op de barbecue.

De wijnmarinade maakt de entrecotes heerlijk sappig en vol van smaak. Dit gerecht is ook superlekker op de barbecue.

Hoofdgerecht, voor 4 personen.

Boodschappenlijst:

  • 150 ml rode wijn
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 entrecotes
  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 1 rode peper, fijngehakt, zaadjes evt. verwijderd
  • olie om te bestrijken

Extra nodig: grillpan of barbecue, plasticfolie (eventueel).

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de rode wijn met de rozemarijn en de helft van de knoflook.
  2. Wentel de entrecotes erdoor en laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  3. Roer intussen in een kommetje de boter zacht.
  4. Meng er de rode peper en de rest van de knoflook door.
  5. Voeg zout naar smaak toe.
  6. Schep de chiliboter in een schaaltje en strijk de bovenkant glad.
  7. Of schep de boter op een stuk plastic folie en rol het tot een rolletje.
  8. Laat de boter in de koelkast in 30-45 minuten opstijven.
  9. Bestrijk de entrecotes met olie.
  10. Gril ze in de grilpan of op een ingevet barbecuerooster in 2-3 minuten per kant bruin en van binnen rosé.
  11. Bestrooi het vlees met zout en peper en serveer het samen met de chiliboter.

TIP: Lekker met gegrilde courgette.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Isabelle van der Horst. Bereiding: Jacqueline Pietrowski