Placeholder

Franse uiensoep

Lekker, snel en makkelijk voor op de vrijdag. Zet vanavond deze heerlijke uiensoep op tafel.

Lekker, snel en makkelijk voor op de vrijdag. Zet vanavond deze heerlijke uiensoep op tafel.

Ingrediënten: 2 el olijfolie • 500 g uien, in ringen • 2 tl kerriepoeder • 1,25 l groentebouillon (van tablet) • 3 takjes tijm • 100 ml witte wijn • 8 sneetjes stokbrood, van de vorige dag • 100 g geraspte belegen kaas. Extra nodig: 4 ovenvaste soepkommen

Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Bak de uiringen in 5 minuten lichtgekleurd en zacht. Bestrooi de uiringen met de kerriepoeder en bak nog 1 minuut. Schenk de bouillon in de pan. Voeg de tijm toe en breng aan de kook. Kook de soep 20 minuten zachtjes. Verwarm de ovengrill voor. Breng de soep op smaak met de wijn of droge vermouth, zout en peper. Schep de soep in 4 ovenvaste kommen. Leg in elke kom 2 sneetjes stokbrood. Strooi de kaas erover. Gratineer de soepen onder de hete ovengrill goudbruin. Let op: dit kan snel gaan.

Tip: maak ook eens soep van rode uien.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, H&M home, Ikea.