Frittata met broccoli
4 augustus 2011
Frittata met groene groenten
Frittata met groene groenten
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
150 g sugarsnaps
200 g broccoli
3 bosuitjes
150 g doperwtjes (diepvries)
150 g tuinboontjes (diepvries)
3 el olie
8 eieren
2 dl room
1 tl dragon·
Aan de slag!
*Maak de sugarsnaps schoon en halveer ze in de lengte *Maak de broccoli schoon en verdeel ze in piepkleine roosjes *Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen *Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en roerbak de doperwtjes en tuinboontjes ca. 3 minuten *Schep de broccoli en sugarsnaps erdoor en bak het geheel nog ca. 3 minuten *Klop intussen de eieren los met de room en de dragon *Voeg de resterende olie toe en schenk het eiermengsel bij de groenten *Ze het vuur laag en bak de frittata afgedekt in 10-15 minuten gaar *Snijd de frittata in punten. Lekker met gebakken krieltjes.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desiree van Dijk