Placeholder

Gebakken noedels met varkensvlees

Dit gerecht is beter bekend als Phat Thai. Door de toevoeging van de losgeklopte eieren wordt dit roerbakgerecht heerlijk zacht en smeuïg. In plaats van eiermie kun je ook mihoen gebruiken.

Dit gerecht is beter bekend als Phat Thai. Door de toevoeging van de losgeklopte eieren wordt dit roerbakgerecht heerlijk zacht en smeuïg. In plaats van eiermie kun je ook mihoen gebruiken.

 

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g dunne eiermie
  • 200 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 el olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehak
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (zaadjes eventueel verwijderd)
  • 200 g varkensreepjes
  • 200 g rauwe gepelde garnalen
  • 400 g oosterse roerbakgroenten
  • 2 el vissaus
  • 1 tl suiker
  • 2 el limoensap
  • 2 eieren, losgeklopt

Aan de slag!

  1. Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  3. Kook intussen de sperziebonen ca. 5 minuten in water met wat zout beetgaar.
  4. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  5. Verhit in een hapjespan of wok de olie en fruit de knoflook en chilipeper 30 seconden.
  6. Voeg de varkensreepjes en garnalen toe en roerbak ze 2 minuten.
  7. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak ze 2-3 minuten mee.
  8. Meng er de vissaus, de suiker en het limoensap door.
  9. Schep er vervolgens de mie en sperziebonen door.
  10. Laat de eieren in de pan glijden en laat ze al omscheppend stollen.

Tip: Vissaus is een zoute smaakmaker. Gebruik de saus daarom met mate en proef op het laatst of een gerecht nog wat extra vissaus kan gebruiken.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk