Recept voor gefrituurde aardappelschillen met knoflookmayonaise
7 april 2019
Gefrituurde aardappelschillen? Ja, die zijn hartstikke lekker. En je bent goed bezig, want je gooit geen etensrestjes weg. De aardappels eet je uiteraard in een ander gerecht.
Gefrituurde aardappelschillen? Ja, die zijn hartstikke lekker. En je bent goed bezig, want je gooit geen etensrestjes weg. De aardappels eet je uiteraard in een ander gerecht.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
• 1 kg puree aardappels
• 2 L frituurolie
• 3 teentjes knoflook
• 100 ml mayonaise
• 50 ml crème fraîche
• 1 el bladpeterselie, fijngehakt
• 1 tl citroensap
Ook lekker: zoete aardappelfrieten met yoghurtdip
Aan de slag
1. Schil de aardappels met een dunschiller in lange schillen. Verwarm de olie in een (frituur)pan naar 170ºC. Frituur de teentjes knoflook 3 minuten tot ze zacht zijn. Frituur daarna de schillen in 3 delen, 4–5 minuten per deel, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op een vergiet bedekt met keukenpapier.
2. Hak de knoflook fijn en meng er de mayonaise, crème fraîche en peterselie door. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
3. Serveer de gefrituurde schillen met een snufje zout en de knoflookmayonaise.
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Eke Mariën.
Video: zo maak je luciferfrietjes met een mandoline