Placeholder

Gefrituurde courgettebloemen

In Italië worden de oranjegele bloemen van de courgette in prachtige bossen op markten en in winkels verkocht. Gelukkig kun je ze bij ons ook steeds vaker bij de goed gesorteerde groenteboer krijgen. Frituur de gevulde bloemen vlak voor het opdienen en je weet niet wat je proeft!

In Italië worden de oranjegele bloemen van de courgette in prachtige bossen op markten en in winkels verkocht. Gelukkig kun je ze bij ons ook steeds vaker bij de goed gesorteerde groenteboer krijgen. Frituur de gevulde bloemen vlak voor het opdienen en je weet niet wat je proeft!

Voorgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

1 ei

1 1/2 dl melk

75 g bloem

1/2 tl bakpoeder

125 g ricotta

4 takjes basilicum, blaadjes fijngehakt

8 courgettebloemen

50 g rucola(olijf)olie om te frituren

Aan de slag!

*Verhit de olie in een frituurpan tot 180ºC (of verhit een flinke laag olijfolie in een diepe pan of wok) *Klop in een kom het ei met de melk los *Voeg beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder toe en klop het geheel tot een glad beslag *Voeg wat zout en peper toe *Laat het beslag even staan *Meng in een kommetje de ricotta met het basilicum *Voeg zout en peper naar smaak toe *Verwijder voorzichtig de meeldraden uit de bloemen *Schep in elke bloem een flinke theelepel van het ricottamengsel *Vouw de bloemen weer dicht *Haal de bloemen met steel en al door het beslag en frituur ze in porties in 2-3 minuten goudbruin *Verdeel ze over vier borden en leg er wat rucola bij.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.