Gegratineerde vis met groenten
4 augustus 2011
Wat eten we vandaag? Deze visschotel is supermakkelijk en voor het hele gezin.
Wat eten we vandaag? Deze visschotel is supermakkelijk en voor het hele gezin.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
1 grote courgette, in plakken
4 tomaten, in plakken
2 tl Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook, geperst
2 el olijfolie
3 sneetjes witbrood, korsten verwijderd
4 stukken witvis à 150 g (bijv. kabeljauw of tilapia)
Extra: rechthoekige ovenschaal (ingevet), keukenmachine
Aan de slag!
*Verwarm de oven voor op 200ºC *Verdeel de plakjes courgette en tomaat om en om dakpansgewijs over de ovenschaal *Verdeel er de Italiaanse kruiden, knoflook en 1 eetlepel olijfolie over *Strooi er wat zout en peper over *Schuif de schaal 10 minuten in de oven *Maal intussen in een keukenmachine de sneetjes brood tot kruim *Bestrooi de vis met zout en peper *Haal de schaal uit de oven en verdeel de vis over de groenten *Strooi er het broodkruim over en sprenkel er nog 1 eetlepel olijfolie over *Zet de schaal terug in de oven en bak alles nog 10 à 15 minuten tot de vis gaar en het brood goudbruin is *Lekker met een frisse groene salade en enkele sneetjes bruin stokbrood.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.