Gegrilde bananen met karamelsaus
4 augustus 2011
Een perfect toetje voor op de bbq, maar ook lekker in de grillpan.
Een perfect toetje voor op de bbq, maar ook lekker in de grillpan.
Nagerecht voor vier personen.
Boodschappenlijstje
• 4 rijpe bananen
• 4 bollen vanille-ijs
Voor de karamelsaus:
• 125 ml slagroom
• 75 g lichtbruine basterdsuiker
Aan de slag!
* Verwarm voor de karamelsaus de slagroom met de suiker in een pannetje op middelhoog vuur * Laat ca. 5 minuten onder regelmatig roeren koken tot hij wat dikker wordt * Laat de saus helemaal afkoelen * Leg de hele bananen met schil en al op een hete barbecue of grillpan en gril ze ca. 5 minuten per kant * Laat de bananen enkele minuten afkoelen * Snijd de bananen open en leg ze op borden. Schep er bollen vanille-ijs bij en schenk er de karamelsaus over.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.