Placeholder

Gemarineerde zwaardvis met sinaasappel

Vis wordt graag gemarineerd in Venetië. In dit recept wordt de rauwe zwaardvis als het ware ‘gegaard’ in het zuur van citroen- en sinaasappelsap. Het is een gerecht dat je in restaurants met een enigszins vernieuwende keuken aantreft.

Vis wordt graag gemarineerd in Venetië. In dit recept wordt de rauwe zwaardvis als het ware ‘gegaard’ in het zuur van citroen- en sinaasappelsap. Het is een gerecht dat je in restaurants met een enigszins vernieuwende keuken aantreft.

Voorgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

400 g zwaardvis, in zo dun mogelijke plakken

2 sinaasappelssap van een halve citroen

1 teen knoflook, geperst

75 g rucola

3 el olijfolie extra vierge

2 el pijnboompitten, geroosterd·

Aan de slag!

*Leg de plakjes zwaardvis naast elkaar in een ondiepe schaal *Pers 1 sinaasappel uit *Meng in een kommetje het citroensap met het sinaasappelsap *Schenk het sap over de vis in de schaal *Verdeel er de knoflook over *Dek de schaal met plasticfolie af en laat de vis minimaal 2 uur in de koelkast marineren *Pel de andere sinaasappel, verwijder het wit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes *Verdeel de rucola over vier borden en leg er de plakjes vis op *Verdeel de sinaasappelstukjes over de borden *Sprenkel er de olijfolie over *Strooi er de pijnboompitten, wat zout en versgemalen peper over *Lekker met repen ciabatta. TIP: Vraag aan de visboer of hij dunne plakken zwaardvis van enkele millimeters dik voor je wilt afsnijden. Lukt dat niet, neem dan een dik stuk zwaardvis en snijd er met een groot scherp mes zo dun mogelijk plakken vanaf.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst