Placeholder

Gevulde appels met karamel

Een verrukkelijke combinatie: appels, crumble en een karamel topping. Daar kan jij je vingers toch bij aflikken?

Een verrukkelijke combinatie: appels, crumble en een karamel topping. Daar kan jij je vingers toch bij aflikken?

Ingrediënten:
-8 appels
-4 el boter, op kamertemperatuur
-1/2 tl kaneel
-75 g bruine suiker

Voor de crumble:
-4 el boter, koud
-112 g bloem
-56 g haver
-56 g witte suiker
-75 g bruine suiker
-1/4 tl zout
-1/2 tl kaneel

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 250 graden. Meng voor de crumble de bloem, haver, bruine en witte suiker, zout, kaneel en boter in een kom totdat het mengsel kruimelig is geworden. Zet het mengsel opzij. Schil 4 appels en snijd ze in kleine stukjes. Bak de stukjes appel, kaneel, bruine suiker en boter in een pan voor 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur. Snijd van de andere 4 appels de bovenkanten eraf. Pel het vruchtvlees uit de appels en gebruik dit voor iets anders (bijvoorbeeld om lekker op te snoepen). Verdeel het gebakken appelmengsel over de lege appels. Leg hieroverheen de crumble. Bak de gevulde appels in ongeveer 10-15 minuten gaar of totdat de crumble krokant is. Serveer de warme appels met ijs en een heerlijke karamelsaus. 

Bereidingstijd: 30 minuten