Groene salade met geroosterde pompoen
Tekst: Vriendin
20 april 2018
Een goedgevulde salade met een hartige twist.
Een goedgevulde salade met een hartige twist.
Lunch voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 oranje pompoen van ca. 1 kg
- 4 el olijfolie • 1/2 el Provençaalse kruiden
- 225 g tuinerwten (diepvries)
- 150 g gemengde sla met rucola
- 8 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
- 2 el olie van de gedroogde tomaatjes
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl honing
- 100 g verse geitenkaas 45+, verkruimeld.
- Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draden.
- Snijd de ongeschilde pompoen eerst in parten van ca. 2 cm breed en vervolgens in blokjes.
- Meng in een kom 3 eetlepels olijfolie, kruiden, en zout en peper naar smaak door elkaar. Schep de pompoenblokjes erdoor.
- Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de pompoen in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
- Breng een pan met een laagje water aan de kook en kook de tuinerwten in ca. 3 minuten beetgaar.
- Schenk ze in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken.
- Klop een dressing van 1 el olijfolie, de tomaatolie, balsamicoazijn, honing, en zout en peper naar smaak.
- Verdeel de pompoen over een schaal en schep voorzichtig de tuinerwten, sla en tomaatjes erdoor.
- Besprenkel met de dressing en verdeel de geitenkaas erover.
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten
Meer van Vriendin