Placeholder

Groentestoof met geitenkaas

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
-2 el olijfolie
-1 ui, 
gesnipperd
-2 tenen knoflook, fi
jngehakt
-400 g geschrapte kleine 
worteltjes (of bospeen in stukken van 3-4 cm)
-2 venkelknollen, 
kern verwijderd en in vieren
-1 blik tomatenblokjes (400 g)
-1 tl gemalen komijn
-1 tl (pikant) 
paprikapoeder
-150 ml warme 
groentebouillon
-1 blik boterbonen 
(400 g), afgespoeld en uitgelekt
-1 flinke courgette, in repen van 4 cm
-150 g doperwten (diepvries) 

-100 g zachte geitenkaas, verkruimeld

Verwarm de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de worteltjes, venkel, tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten afgedekt stoven. Meng de boterbonen en courgette erdoor en laat nog ca. 15 minuten stoven, tot de groenten gaar zijn. Voeg de doperwten toe en stoof nog 2-3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en strooi de geitenkaas erover. Lekker met Turks brood.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Stooftijd: 20-25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Portazul, &Klevering Zuid, Zara Home, Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad.


Meer van Vriendin