Ham-kaasmousse in kleine pasteitjes
4 augustus 2011
Wat eten we vandaag? Een bijzonder ontbijtgerechtje.
Wat eten we vandaag? Een bijzonder ontbijtgerechtje.
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
50 g rauwe ham
100 g geraspte belegen kaas
50 g verse geitenkaas (op kamertemperatuur)
100 g verse roomkaas (op kamertemperatuur)
1 dl slagroom
8 kleine pasteitjes·
Aan de slag!
*Snijd de ham in flinterdunne reepjes en bak ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig *Klop met de mixer de belegen kaas, geitenkaas, roomkaas en slagroom tot een luchtige mousse *Houd 1 el hamreepjes achter en schep de rest door de kaasmousse *Breng de kaasmousse op smaak met peper *Vul de pasteitjes en garneer ze met de achtergehouden ham.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.