Hartverwarmende thee met knapperige gemberoekjes
4 augustus 2011
Even een momentje voor jezelf of met wat extra aandacht voor een goede vriendin. Deze thee verwarmt je hart van binnen.
Even een momentje voor jezelf of met wat extra aandacht voor een goede vriendin. Deze thee verwarmt je hart van binnen.
Drank, 4-6 personen.
Boodschappenlijstje:
Voor de koekjes (ca. 25 stuks):
75 g zachte boter
100 g lichtbruine basterdsuiker
3 el stroop
½ el gemberpoeder
175 g zelfrijzend bakmeel
Voor de thee:
1 zakje Engelse melange thee (Englisch tea blend)
1 schoongeboende (biologische) sinaasappel
4 kaneelstokjes
4 takjes verse munt
eventueel vloeibare honing
Extra: plasticfolie, bakpapier.
Aan de slag!
* Roer voor de koekjes de boter met suiker romig in een kom * Meng de stroop, gemberpoeder en een mespunt zout erdoorheen * Zeef het meel erboven en kneed alles tot een samenhangend deeg * Maak van het deeg een lange rol van ca. 4 centimeter doorsnee en wikkel het in plasticfolie * Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten * Verwarm de oven voor op 190 °C * Snijd de rol in plakjes van 3-4 milimeter dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat * Bak ze in ca. 10 minuten goudbruin * Laat ze op een rooster afkoelen tot ze knapperig zijn * Breng voor de thee 1 liter water aan de kook en hang het theezakje erin * Laat de thee 3-4 minuten trekken * Snijd intussen de sinaasappel in dunne plakken * Schenk de thee in grote glazen en leg in elk glas een schijfje sinaasappel, 1 kaneelstokje en een takje verse munt * Zoet de thee eventueel met wat honing
Serveer de gemberkoekjes bij de thee.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten, plus 30 minuten rusten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.