Heerlijke mini appeltaartjes
18 oktober 2015
Deze kleine appeltaartjes zijn voor groot en klein. Het kleine zusje van de appeltaart, maar net zo lekker (misschien zelfs lekkerder)! Maak ze nu zelf.
Deze kleine appeltaartjes zijn voor groot en klein. Het kleine zusje van de appeltaart, maar net zo lekker (misschien zelfs lekkerder)! Maak ze nu zelf.
Voor 8 taartjes
Ingrediënten:
-1 pak Koopmans kleine appeltaartjes (taartmix, kaneelsuiker, bakvormpjes)
-100 g zachte roomboter of margarine
-1 ei
-2 appels
-40 g rozijnen
Extra nodig: bakplaat
Aan de slag:
Wel de rozijnen 15 minuten in lauwwarm water en dep ze daarna droog. Zet de bakvormpjes op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop het ei los. Meng de boter, taartmix en de helft van het ei en kneed dit tot een soepel deeg. Rol van het deeg een rol van ongeveer 24 cm. Snijd deze rol in 8 gelijke stukken. Maak de stukken plat en leg ze in de bakvormpjes. Druk het deeg met je duimen naar buiten zodat er een omhoog staand randje ontstaat. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appelblokjes, kaneelmix, rozijnen en de rest van het ei door elkaar. Verdeel de appelvulling over de 8 vormpjes. Bak de taartjes in 25-30 minuten gaar of totdat ze goudbruin zijn.