Placeholder

Heerlijke warme appelstrudel

Lekker warm is hij het lekkerst en met een dot slagroom of bolletje vanille ijs is het helemaal perfect. Wij hebben het natuurlijk over de appelstrudel. Heerlijk met de koude dagen in aantocht.

Lekker warm is hij het lekkerst en met een dot slagroom of bolletje vanille ijs is het helemaal perfect. Wij hebben het natuurlijk over de appelstrudel. Heerlijk met de koude dagen in aantocht.

Voor 8 personen

Ingrediënten:
-750 g appels
-9 plakjes bladerdeeg of zelfgemaakt bladerdeeg
-44 g beschuit
-50 g suiker
-1 ei
-2 tl kaneel

Extra nodig: bakpapier, deegroller

Aan de slag:
Snijd de appels in blokjes. Knijp de beschuit fijn. Meng de appelblokjes met het beschuit, suiker en kaneel. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30cm bij 40cm. Leg het deeg op het bakpapier. Bekleed in de breedte de helft van het bladerdeeg met de appelvulling. Zorg ervoor dat je de randjes vrijhoudt. Vouw de andere helft van het bladerdeeg over de vulling heen. Druk de randjes van het bladerdeeg goed tegen elkaar aan. Klop het eigeel en bestrijk het bladerdeeg ermee. Hierdoor krijg je een mooi bruin korstje. Bak de appelstrudel op 200 graden in ongeveer 35 minuten gaar.