Heldere kippensoep & kaaspannenkoek
15 juli 2015
Altijd goed: zelfgemaakte soep met net iets extra’s.
Altijd goed: zelfgemaakte soep met net iets extra’s.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
-4 kipdrumsticks
-2 l kippenbouillon
-250 g bloem
-1 ei
-500 ml melk
-roomboter, om te bakken
-4-6 plakken belegen kaas, in brede repen
-1 prei, in ringen
-250 g soepgroenten
Breng de kipdrumsticks in de bouillon aan de kook. Kook de drumsticks in 15 minuten zachtjes gaar. Maak intussen het pannenkoekbeslag: zeef de bloem boven een kom. Voeg het ei en langzaam de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Smelt in een grote koekenpan een klontje boter. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan de onderzijde bruin. Leg als de bovenkant nog nat is de kaas in het beslag. Keer de pannenkoek en bak ook de andere zijde bruin. Bak zo nog zeven pannenkoeken. Houd de pannenkoeken onder een deksel warm.
Neem de drumsticks uit de bouillon en haal het vlees van de botten. Doe het kippenvlees met de groenten terug in de soep en verwarm nog 4 minuten, tot de groenten knapperig gaar zijn. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de kaaspannenkoeken.
Bereidingstijd: 30 minuten
Tip: kook voor een extra gevulde soep 100 g rijst of kleine pasta mee.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, H&M home, Zara home.