Met deze 3 herfstige pastagerechten staat je diner binnen 20 minuten op tafel
17 oktober 2024
De herfst is het perfecte moment om jezelf te verwennen met pastagerechten die je in een mum van tijd op tafel zet. Met deze drie recepten geniet je binnen 20 minuten van de rijke smaken van het seizoen, zonder uren in de keuken te staan.
3 snelle pastagerechten
Romige pompoenpasta met salie en walnoten
Bereidingstijd: 20 minuten | Voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 400 g pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 250 g pompoenblokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Handjevol verse salieblaadjes
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 100 ml kookroom
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en bak de knoflook en salie tot ze geuren.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak tot ze zacht zijn (tip: snijd ze klein voor snellere garing).
- Giet de kookroom erbij en laat even sudderen.
- Meng de pasta door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Strooi de walnoten en Parmezaanse kaas erover.
Variatietip: Voeg een snufje nootmuskaat toe voor extra diepte.
Tagliatelle met kastanjechampignons en truffelolie
Bereidingstijd: 15 minuten | Voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 400 g tagliatelle
- 300 g kastanjechampignons, in plakjes
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 2 el truffelolie
- Handjevol verse peterselie, gehakt
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Kook de tagliatelle al dente.
- Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotten glazig.
- Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin. Giet de pasta af en meng deze door de champignons.
- Besprenkel met truffelolie en bestrooi met peterselie en Parmezaanse kaas.
Extra tip: Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over voor een lekkere crunch.
Lees ook: Met deze 2 extra ingrediënten wordt je boerenkoolstamppot nóg lekkerder en kidsproof
Fusilli met spinazie, ricotta en geroosterde hazelnoten
Bereidingstijd: 20 minuten | Voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 400 g fusilli
- 200 g verse spinazie
- 150 g ricotta
- Handjevol geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- Rasp en sap van 1 citroen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Kook de fusilli volgens de verpakking.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook kort.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Meng de ricotta door de spinazie en voeg citroenrasp en -sap toe voor een frisse touch.
- Roer de pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met de geroosterde hazelnoten.
Variatietip: Voeg wat zongedroogde tomaatjes toe voor extra smaak en kleur.
Deze herfstige pastagerechten bewijzen dat snel en smakelijk prima hand in hand gaan. Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke maaltijden.
Tip van Vriendin
Ontdek in De klassieke Italiaanse keuken hoe Marcella Hazan het gevoel, de geuren en de smaak van echt Italiaans eten tot leven brengt. Met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
De Klassieke Italiaanse keuken
Lees ook: Met deze 3 snelle stoofpotjes zit je goed op drukke doordeweekse herfstdagen
Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker