Het favoriete recept van Karin
28 mei 2016
Laat je inspireren door kookblogsters! Deze week verklappen bloggers op Vriendin.nl hun favoriete recept.
Laat je inspireren door kookblogsters! Deze week verklappen bloggers op Vriendin.nl hun favoriete recept.
Karin Luiten, van Koken met Karin, was één van de eerste kookbloggers in Nederland. Inmiddels heeft ze 10 kookboeken geschreven, schrijft ze elke zaterdag een recept in de krant Trouw en is ze regelmatig te beluisteren op Radio Noord-Holland.
In al die jaren heeft Karin een favoriet: het toetje pavlova. Een klusje van niks en toch heel feestelijk. En als de bodem er niet zo mooi uit ziet maakt dat niet uit, want er komt een berg slagroom en fruit overheen!
Pavlova met rood fruit
Bereidingstijd: 20 minuten
In de oven: 1,25 uur en wachttijd (afkoelen in de oven): 1 uur of langer. Dus wél op tijd beginnen! (maar dat kan ook de dag van tevoren)
Ingrediënten
-7 eiwit
-350 g witte basterdsuiker
-1 el maïzena
-250 ml slagroom
-500 g gemengd rood fruit (mag ook diepvries)
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 175°C. Klop ondertussen de eiwitten stijf met de basterdsuiker. Schep op het laatst de maïzena erdoor.
2. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Schep het mengsel over op het papier, in de vorm van een ronde taart.
3. Zet de oven op 140°C en bak de pavlova in 5 kwartier: van buiten bros, van binnen nog zacht. Zet daarna de oven uit en laat de pavlova rustig afkoelen in de dichte oven.
4. Haal de bakplaat uit de oven en hevel de pavlova (zonder bakpapier) over op een grote schaal. Klop een bekertje slagroom stijf (zonder suiker) en schep dit bovenop de pavlova. Verdeel het (ontdooide) fruit erover. Dat kan van alles zijn: mango, passievrucht, perzik. Maar de klassieke versie is met rood fruit. Om je vingers bij af te likken!
Kijk voor nog veel meer smakelijke tips op www.kokenmetkarin.nl.