Het favoriete recept van kookblogster Brenda
27 mei 2016
Laat je inspireren door kookblogsters! Deze week verklappen bloggers op Vriendin.nl hun favoriete recept.
Laat je inspireren door kookblogsters! Deze week verklappen bloggers op Vriendin.nl hun favoriete recept.
Sinds Brenda (30) met haar vriend samenwoont, duikt ze steeds vaker de keuken in. Al haar recepten staan op Brenda Kookt. Haar favoriet? Een heerlijke en makkelijke ovenschotel met rode pesto, gehakt, aardappeltjes en courgette. Heel handig voor wie weinig tijd heeft. Of voor een etentje met vrienden, zodat je niet de hele avond in de keuken staat!
Ingrediënten, voor 4 personen
400 gram rundergehakt
1 ui
120 gram rode pesto
500 gram aardappelschijfjes
4 tomaten, in plakjes
1 courgette, in plakjes
250 gram kookroom
100 gram geraspte kaas
zout en peper
Zo maak je het
1. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen en bak dit in olijfolie even aan. Voeg de gehakt erbij en bak het rul. Als het gehakt gaar is, meng je de pesto erdoor. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
2. Nu gaan we de ovenschaal vullen. Verdeel de aardappelschijfje over de bodem van de schaal. Leg daar de tomatenplakjes bovenop. Smeer vervolgens het gehaktmengsel over de tomaten en leg de courgetteplakjes dakpansgewijs op het gehaktmengsel. Verdeel tot slot de kookroom over de schotel.
3. Bak de schotel 60 minuten in de oven zodat de courgetteplakjes zacht en gaar worden. Tussendoor, als de schotel 40 minuten in de oven zit, verdeel je de geraspte kaas erover. Daardoor brandt het niet aan en wordt het een knapperig korstje.
Op www.brendakookt.nl staan nog veel meer makkelijke en snelle recepten zonder gedoe.