Placeholder

Het favoriete recept van Pauline

Laat je inspireren door kookblogsters! Deze week verklappen bloggers op Vriendin.nl hun favoriete recept.

Laat je inspireren door kookblogsters! Deze week verklappen bloggers op Vriendin.nl hun favoriete recept.

Pauline, van de kookblog Uit Pauline’s Keuken is een echte pizzalover. De Flammkuchen is verreweg haar favoriet. Deze specialiteit uit de Elzas wordt normaal gesproken belegd met crème fraîche, spek en uien. Pauline heeft er 3 heerlijke variaties op bedacht. Probeer zelf maar!

3x Flammkuchen (pizza)

Bereidingstijd: 90 minuten

Deeg voor 3 kleine of 1 hele grote
-350 gr (spelt)bloem
-5 gr gist
-7 gr zout
-210 gr lauwwarm water
Scheut olijfolie

Topping
-200 gr crème fraîche
-125 gr zure room

Zo maak je het
1. Doe de bloem in de kom van je keukenmachine. (Met de hand kneden kan natuurlijk ook). Voeg het gist en het zout los van elkaar toe (dus niet van tevoren mengen!). Voeg het water en een scheutje olijfolie toe.

2. Kneed er in 10 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt. Je moet het als een kauwgombal uit elkaar kunnen trekken.

3. Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen op een warme plek. Verwarm de oven alvast voor op 250 graden.

Verdeel het deeg in 3 ballen en rol ze heel dun uit op een vel bakpapier. Het kan in een rechthoek maar ook in een cirkel, net wat je leuk vindt.

4. Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem. Beleg hem met 1 van onderstaande variaties.

Variatie 1: Met Prosciutto
Scheur een bol mozzarella in stukken en verdeel dit over de bodem. Breng het op smaak met peper en zout. Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af. Garneer met een stuk of 8 plakjes Prosciutto en een flinke hand rucola.

Variatie 2: Appels en Uien
Snij een rode ui en een appel in dunne plakjes. Verdeel dit over de bodem. Breng het op smaak met peper en zout. Verkruimel er 50 gr zachte geitenkaas over. Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af.

Variatie 3: Met zalm
Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af. Verdeel zo’n 100 gr gerookte zalm over de gebakken bodem. Maak het af met peper en zout, een el kappertjes, een paar takjes rucola en een lekkere (drizzle) olijfolie.

Tip: Flammkuchen bak je het beste op een pizzasteen. Deze kun je online kopen en moet je ruim een uur van tevoren voorverwarmen. Het resultaat is geweldig!

Voor meer heerlijke en verrassende recepten, kijk op www.uitpaulineskeuken.nl