Het recept voor champagne-ijs
4 augustus 2011
Het is zonde om echte champagne voor deze ijscocktail te gebruiken, die kun je vanavond beter opdrinken! Een mousserende witte wijn of Spaanse cava in dit recept gebruiken, is ook prima.
Het is zonde om echte champagne voor deze ijscocktail te gebruiken, die kun je vanavond beter opdrinken! Een mousserende witte wijn of Spaanse cava in dit recept gebruiken, is ook prima.
Nagerecht voor 6 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 fles mousserende witte wijn (bijvoorbeeld méthode champenoise of Spaanse cava)
- sap van 2 sinaasappels
- 5 el suiker
- 4 el sinaasappellikeur
plastic vriesdoos
ijsbolletjestang
Aan de slag:
- Schenk de wijn in een plastic vriesdoos en roer er de sinaasappelsap, suiker en likeur door.
- Roer tot de suiker is opgelost.
- Zet de vriesdoos ca. 4 uur in de vriezer en schep het mengsel elk uur goed om.
- Of schenk het mengsel in een ijsmachine en draai het tot sorbetijs.
- Schep het ijs met een bolletjestang in coupes.
Tip: Een mooi kleurtje? Geef het ijs een kleur door in plaats van sinaasappellikeur kir, pisang ambong of blue Curaçao door het mengsel te roeren.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk