Hoe maak je een boterlammetje?
Tekst: Vriendin
31 maart 2018
Het is bijna Pasen! Daarbij hoort natuurlijk een heerlijk paasontbijt. En wat mag daar niet aan ontbreken? Een zelfgemaakt boterlammetje.
Yes, morgen is het Pasen! Daarbij hoort natuurlijk een heerlijk paasontbijt. En wat mag daar niet aan ontbreken? Een zelfgemaakt boterlammetje.
Het boterlammetje zou ontstaan zijn in de 17e eeuw. De boeren wilden namelijk hun grasboter, de allereerste melk van koeien die in de wei gras hebben gegeten, in een feestelijke vorm aan hun landheer aanbieden.
Wat heb je nodig?
-Vormpje van boterlammetje (€ 8,95, Dille & Kamille, www.dille-kamille.nl, ook webwinkel)
-Boter
-Zout
-Water
-2 peperkorrels of kruidnagels
Hoe maak je het?
Leg het vormpje voor gebruik een half uur in zout water. Droog daarna het vormpje goed af en vul beide helften van het vormpje met koele (geen koude) boter. Druk de helften stevig tegen elkaar aan. Laat de gevulde vorm minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Haal het lammetje uit de vorm en gebruik voor de oogjes peperkorrels of kruidnagels.
Dit boterlammetje bestellen? Dat kan hier.
Meer van Vriendin