Hollandse boerenomelet met spekjes
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Je kunt van alles in een boerenomelet verwerken. Deze is met spekjes, champignons en prei gemaakt.
Je kunt van alles in een boerenomelet verwerken. Deze is met spekjes, champignons en prei gemaakt.
Lunchgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 100 g spekreepjes
- 4 eieren
- 2 el olie of boter
- 250 g champignons, in plakjes
- 1 stengel prei, in dunne ringen
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- 2-4 sneetjes grof bruinbrood
Aan de slag!
- Bak de spekreepjes in droge koekenpan op een matig vuur in 3-4 minuten goudbruin
- Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken
- Veeg de pan schoon
- Klop in een kom de eieren los en voeg wat zout en peper toe
- Verhit de olie of boter in de pan en bak de champignons en prei al omscheppend 3-4 minuten
- Voeg de spekjes toe en schenk de eieren erbij
- Leg een deksel op de pan en laat de omelet op een matig vuur in ca. 10 minuten stollen
- Laat de omelet uit de pan glijden en strooi er de peterselie over
- Snijd de omelet in punten en serveer hem op brood.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.