Placeholder

Hollandse boerenomelet met spekjes

Je kunt van alles in een boerenomelet verwerken. Deze is met spekjes, champignons en prei gemaakt.

Je kunt van alles in een boerenomelet verwerken. Deze is met spekjes, champignons en prei gemaakt.

Lunchgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 100 g spekreepjes
  • 4 eieren
  • 2 el olie of boter
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 stengel prei, in dunne ringen
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2-4 sneetjes grof bruinbrood

Aan de slag!

  1. Bak de spekreepjes in droge koekenpan op een matig vuur in 3-4 minuten goudbruin
  2. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken
  3. Veeg de pan schoon
  4. Klop in een kom de eieren los en voeg wat zout en peper toe
  5. Verhit de olie of boter in de pan en bak de champignons en prei al omscheppend 3-4 minuten
  6. Voeg de spekjes toe en schenk de eieren erbij
  7. Leg een deksel op de pan en laat de omelet op een matig vuur in ca. 10 minuten stollen
  8. Laat de omelet uit de pan glijden en strooi er de peterselie over
  9. Snijd de omelet in punten en serveer hem op brood.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk