Hollandse kaasfondue met bier en mosterdkaas
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Bier kun je ook heel goed in fondue verwerken. De mosterdkaas kun je eventueel vervangen door komijnekaas.
Bier kun je ook heel goed in fondue verwerken. De mosterdkaas kun je eventueel vervangen door komijnekaas.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 el maïzena
- 1 flesje bier
- 300 g belegen kaas, geraspt
- 300 g mosterdkaas, geraspt
- 1 el citroensap
- 2 bosuitjes, in dunne ringenversgemalen zwarte peper
Aan de slag!
- Los in een kommetje de maïzena op in 4 eetlepels bier
- Verwarm de rest van het bier in een vuurvaste fonduepan en smelt er in porties en al roerend de kazen in
- Meng er het maïzenamengsel, het citroensap en de bosuitjes door en laat de fondue nog 2-3 minuten zachtjes koken tot hij mooi dik is
- Breng op smaak met zwarte peper
- Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel.
DIPTIP: gekookte aardappels (bijvoorbeeld krieltjes), blokjes appel, beetgaar gekookte bloemkoolroosjes, beetgaar gekookte sugar snaps of sperziebonen, radijsjes.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.