Placeholder

Hollandse stamppot met spekjes

Typisch Hollands, makkelijk te maken en ook nog eens erg voedzaam nu het frisser wordt: stamppot.

Typisch Hollands, makkelijk te maken en ook nog eens erg voedzaam nu het frisser wordt: stamppot.

Voor 4 personen

Ingrediënten:
-1 kg kruimige aardappelen
-500 g zuurkool
-300 g magere spekblokjes
-4 dl water
-25 g boter
-1 tl zout
-1 dl melk
-Peper

Aan de slag:
Bak de spekjes uit. Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen, zuurkool en zout in ongeveer 25 minuten gaar. Giet de zuurkool af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen en de zuurkool fijn. Roer de boter, een deel van het kookvocht en de melk door de stamppot. Meng de spekjes door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met peper.