Hollandse stamppot met spekjes
5 november 2015
Typisch Hollands, makkelijk te maken en ook nog eens erg voedzaam nu het frisser wordt: stamppot.
Typisch Hollands, makkelijk te maken en ook nog eens erg voedzaam nu het frisser wordt: stamppot.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
-1 kg kruimige aardappelen
-500 g zuurkool
-300 g magere spekblokjes
-4 dl water
-25 g boter
-1 tl zout
-1 dl melk
-Peper
Aan de slag:
Bak de spekjes uit. Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen, zuurkool en zout in ongeveer 25 minuten gaar. Giet de zuurkool af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen en de zuurkool fijn. Roer de boter, een deel van het kookvocht en de melk door de stamppot. Meng de spekjes door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met peper.