Placeholder

Kaasstengels maken

Lekker snacken? Maak dan eens deze heerlijke kaasstengels met kaas en verse kruiden.

Lekker snacken? Maak dan eens deze heerlijke kaasstengels met kaas en verse kruiden.

Ingrediënten:
-2 bladerdeegvellen, ontdooid volgens de verpakking
-1 ei
-1 el water
-165 g Parmezaanse kaas, geraspt
-2,5 el verse bieslook, fijn gesneden
-0,5 el verse tijm, fijn gesneden
-165 g mozzarella, fijn gesneden
-0,5 el gedroogde oregano
-Rode pepervlokken, gemalen
-Bloem

Extra nodig:
-Deegroller
-Bakpapier
-Pizzawiel of mes

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi de werkplek met bloem en rol de 2 bladerdeegvellen voorzichtig uit tot ongeveer 25 x 30 cm breed. Meng het ei met het water. Smeer het bladerdeeg in met het eimengsel. Strooi de Parmezaanse kaas, bieslook en tijm gelijkmatig over het bladerdeeg. Duw met een deegroller voorzichtig de kaas en de kruiden in het bladerdeeg. Bestuif een pizzawiel of mes met bloem en snijd het bladerdeeg, in de lengte, in 12 reepjes. Houd de uiteinden van een reep vast en draai ze voorzichtig de tegengestelde richting in. Hierdoor krijgt de reep een twist. Herhaal dit bij alle reepjes. Leg alle reepjes op het bakpapier. Bak de kaasstengels 15 minuten totdat ze goudbruin zijn geworden.