ketchup

Moet je ketchup nu wel of niet in de koelkast bewaren?

Sommige mensen bewaren ketchup altijd in de voorraadkast, terwijl anderen de flessen in de koelkast zetten. Wat is nu juist?

Er heerst nogal discussie over.

Discussie

Dat mensen het oneens zijn over hoe je ketchup het beste kunt bewaren, is niet nieuw. De discussie werd alleen weer opgelaaid nadat fabrikant Heinz onlangs een tweet hierover plaatste. “FYI: Ketchup. goes. in. the. fridge!!!”, viel te lezen. Met dit bericht hoopte het merk de onenigheid voor eens en voor altijd te hebben opgelost.

Niets bleek echter minder waar. De tweet vormde juist aanleiding voor voor- en tegenstanders om opnieuw met elkaar in discussie te gaan. Hierop besloot RTL Nieuws om het Voedingscentrum te vragen naar hun advies.

Koelkast of kast

Hoe het volgens hen zit? “Je kunt de ketchup na opening het beste in de koelkast bewaren”, aldus Pascalle Stijger van het Voedingscentrum. “Als je het opent en dan in de kast zet, kan er zuurstof bijkomen en maken bacteriën meer kans. In de koelkast is het langer houdbaar, wij zeggen zo’n negen tot twaalf maanden.”

Dat ketchup in de supermarkt buiten de koelkast staat, is volgens Stijger niet onlogisch. Het is goed afgesloten met een lipje waardoor het langer houdbaar is, legt ze uit.

De houdbaarheidsdatum die op producten staan, geldt altijd voor ongeopende producen, aldus Stijger. Ben je iemand die wekelijks veel ketchup eet, dan kun je de fles best buiten de koelkast bewaren. In andere gevallen is het beter om de saus wel koel te bewaren.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.