Kip uit de oven met aubergine en paprika
4 augustus 2011
Lekker kiprecept met seizoensgroenten aubergine en paprika.
Lekker kiprecept met seizoensgroenten aubergine en paprika.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje
• 1 aubergine, in plakken van een halve cm dik
• 4 kipfilets
• 2 geroosterde paprika’s (uit pot), uitgelekt
• 1 blik tomatenblokjes (400 g)
• 1 teen knoflook, geperst
• 1 el verse fijngehakte oregano, plus extra voor de garnering
• een handje groene olijven zonder pit
• 1-2 el olijfolie
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C * Verdeel de plakken aubergine over de bodem van een ingevette ovenschaal * Leg er de kipfilets op * Bestrooi ze met zout en peper * Snijd de paprika’s in repen * Meng in een kom de tomatenblokjes met de paprika, knoflook, oregano, olijven, zout en peper * Schenk het tomatenmengsel over de kip en aubergine * Sprenkel er de olijfolie over en schuif de schaal in de oven * Bak de kip in ca. 30 minuten gaar.
Lekker met brood en een gemengde groene salade.
Bereidingstijd: ca. 35 minuten, inclusief oventijd.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. www.kiprecepten.nl, Nijhof, Studio bazar en Zara home.