Placeholder

Kipkluifjes uit de oven met satésaus

Kipkluifjes, een leuke variant op gewone kipsaté met pindasaus. Prima in de oven gaar te krijgen.

Kipkluifjes, een leuke variant op gewone kipsaté met pindasaus. Prima in de oven gaar te krijgen.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

– 20 kipkluifjes (chickenwings)
– 3 el ketjap
– 
2 el citroensap
– 
3 cm verse gemberwortel, geraspt
– 
2 tenen knoflook, uitgeperst
– 
1 tl sambal
– 1 bakje kant-en-klare satésaus (ca. 300 g)
– 
2 takjes bladselderij, fijngehakt.

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een schaal de kipkluifjes met de ketjap, het citroensap, de gemberwortel, de knoflook en de sambal. Laat de kluifjes minimaal 1 uur marineren. Neem de kluifjes uit de marinade. Leg de kipkluifjes in een ovenschaal en zet ze in oven voor ongeveer 25 minuten. Verwarm intussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing. Strooi de bladselderij over de kip en serveer met de satésaus.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.