Kippensoep met groene groenten en pesto
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Een krachtige bouillon met lekker veel groenten. Heerlijk voor als je midden op de dag wel een oppepper kunt gebruiken en goed voor je weerstand!
Een krachtige bouillon met lekker veel groenten. Heerlijk voor als je midden op de dag wel een oppepper kunt gebruiken en goed voor je weerstand!
Lunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olie
- 1 stengel prei, in ringen
- 4 stengels bleekselderij, in plakjes
- 300 g kipfilet, in reepjes
- 1 liter kippenbouillon (tablet)
- 1 blik witte reuzebonen (400 g), uitgelekt
- 250 g peultjes, afgehaald
- 4 el pesto (kant-en-klaar)
Aan de slag!
- Verhit de olie in een ruime pan en roerbak de prei ca. 3 minuten
- Voeg de bleekselderij, kipfilet en bouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur iets lager en laat de soep op matig vuur 10 minuten zachtjes koken
- Voeg de reuzebonen en peultjes toe en kook de soep nog ca. 5 minuten
- Verdeel de soep over borden en schep in het midden van elk bord een beetje pesto.
TIP: Lekker met (bruin) stokbrood.
Recept: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.