Kippensoep met groene groenten en pesto
4 augustus 2011
Een krachtige bouillon met lekker veel groenten. Heerlijk voor als je midden op de dag wel een oppepper kunt gebruiken en goed voor je weerstand!
Een krachtige bouillon met lekker veel groenten. Heerlijk voor als je midden op de dag wel een oppepper kunt gebruiken en goed voor je weerstand!
Lunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olie
- 1 stengel prei, in ringen
- 4 stengels bleekselderij, in plakjes
- 300 g kipfilet, in reepjes
- 1 liter kippenbouillon (tablet)
- 1 blik witte reuzebonen (400 g), uitgelekt
- 250 g peultjes, afgehaald
- 4 el pesto (kant-en-klaar)
Aan de slag!
- Verhit de olie in een ruime pan en roerbak de prei ca. 3 minuten
- Voeg de bleekselderij, kipfilet en bouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur iets lager en laat de soep op matig vuur 10 minuten zachtjes koken
- Voeg de reuzebonen en peultjes toe en kook de soep nog ca. 5 minuten
- Verdeel de soep over borden en schep in het midden van elk bord een beetje pesto.
TIP: Lekker met (bruin) stokbrood.
Recept: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.